36 C
Пловдив
събота, юли 13, 2024

Започна изграждането на буферния паркинг в подножието на крепостта Царевец

Във Велико Търново започна изграждането на буферния паркинг в подножието на крепостта Царевец. Съоръжението е предназначено за 155 превозни средства.

Паркингът е част от големия проект за интегриран градски транспорт на Община Велико Търново, за който администрацията има одобрено финансиране от 11,1 млн. лв. по Оперативна програма “Региони в растеж”. Туристическият буферен паркинг е в местността „Фенкхисар“ върху терен от близо 6,4 декара.

Идеята е с изграждането му да се подобри транспортното обслужване и да се обособят паркоместа за туристите и гостите на града. Паркингът под крепостта Царевец ще има места за 10 туристически автобуса и 145 паркоместа за леки коли, 8 за автомобили на хора с увреждания, включително и 16 електромобила.

Ще има и две зарядни станции за електрическите коли.

Related Articles

„Архитектурният дух на Варна“ – четвърто издание на изложбата в галерия „Арт Маркони“

„Архитектурният дух на Варна” е мотото на четвъртото издание на изложбата, която всяка година галерия „Арт Маркони” и художниците, с които работи, посвещава на...

Проучване на Европейската градска инициатива

От какво се нуждаят градовете, е въпросът на Европейската градска инициатива (EUI) в ново проучване за предизвикателствата в големите населени места. Планирано за провеждане...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ