16 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

Започна изграждането на буферния паркинг в подножието на крепостта Царевец

Във Велико Търново започна изграждането на буферния паркинг в подножието на крепостта Царевец. Съоръжението е предназначено за 155 превозни средства.

Паркингът е част от големия проект за интегриран градски транспорт на Община Велико Търново, за който администрацията има одобрено финансиране от 11,1 млн. лв. по Оперативна програма “Региони в растеж”. Туристическият буферен паркинг е в местността „Фенкхисар“ върху терен от близо 6,4 декара.

Идеята е с изграждането му да се подобри транспортното обслужване и да се обособят паркоместа за туристите и гостите на града. Паркингът под крепостта Царевец ще има места за 10 туристически автобуса и 145 паркоместа за леки коли, 8 за автомобили на хора с увреждания, включително и 16 електромобила.

Ще има и две зарядни станции за електрическите коли.

Related Articles

Пускат обществената поръчка за изпълнител на новата библиотека на Варна

Открива се процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител на новата Градска библиотека на Варна, информират от администрацията. Актуализирана е количествено-стойностната...

Разполагат контейнери за биоразградими отпадъци в Пирдоп

През месец май Община Пирдоп ще започне поетапно разполагане на кафяви контейнери за зелени и биоразградими отпадъци. За удобство на гражданите на съдовете ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ