20 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

ЕК предвижда – всеки дом да е със соларен панел

Това трябва да стане до 2029 година

Европейската комисия предлага общият дял на енергия от възобновяеми източници в страните-членки да достигне 45%. У нас към 2020 г. потреблението на зелена енергия е 23%, сочи статистиката на енергийното министерство.

До 2025 Европейската комисия предвижда всички обществени сгради в държавите от Съюза да са със соларни панели. А до 2029 – това да се случи и с всички нови жилищни сгради.

„Да имаме огромна инвестиция във възобновяема енергия е най-голямата ни задача. Нашата цел до 2030 година е да повишим използването й от 40% на 45%”, заяви Урсула фон дер Лайен, председател на Европейската комисия.

Енергийното министерство у нас одобрява идеята, за изпълнението й обаче ще са нужни много технологични решения и планиране.

Related Articles

Въвеждат правила за карането на тротинетки в Кюстендил

Децата до 14-годишна възраст няма да могат да карат и ползват тротинетки, а тези до 18 години задължително трябва да бъдат с поставена каска...

Античният град Хераклея Синтика отвори врати за посетители

„Античният град Хераклея Синтика“ вече е отворен за посетители. Обектът е с впечатляваща визия, след като успешно се изпълни първият етап на проекта, изготвен...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ