20 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

Думи на Левски оживяват в навечерието на 148 г. от неговото безсмъртие

Думи на Апостола на свободата Васил Левски Времето е в нас и ние сме във времето; то нас обръща и ние него обръщаме“ оживяват на билбордове в София, съобщиха от Столична община. Мисълта на Левски е изречена в писмо до Панайот Хитов.

Инициативата се реализира в навечерието на 19 февруари 2021 г., когато ще почетем 148 г. от гибелта на Васил Левски.

Споменът за Апостола среща гражданите и гостите на столицата на 21 места, сред които по-символично избрани такива, носещи неговото име, като бул. „Васил Левски“, Национален стадион и метростанция „Васил Левски“, както и по някои от най-масово използваните транспортни направления, а именно на билбордове по бул. „България“, бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, бул. „Петко Ю. Тодоров“, бул. „Ситняково“ и ул. „Ген. Гурко“, на спирки на обществения транспорт по бул. „Цар Освободител“, бул. „Цариградско шосе“, ул. „Шипка“ и др., както и в най-използваните от столичани метростанции – „Сердика“, „НДК“, „Софийски университет“, „Джеймс Баучер“, „Мусагеница“ и „Европейски съюз“.

Образът на Васил Левски бе изрисуван под формата на графити – стенопис по инициатива на Столичен инспекторат през 2020 г. върху северната фасада на сградата на НХА, от страната на ул. „Оборище“.

Related Articles

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да стартира преди края на лятото

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да започне преди края на лятото, за да не се затруднява движението в активния туристически сезон, когато...

Изградиха „Зелен коридор на здравето“ в столичен квартал

Приключи проектът за достъпна градска среда „Зелен коридор на здравето в „Надежда“, реализиран в рамките на проект URBiNAT. Целта на проекта е да насърчи...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ