14 C
Пловдив
сряда, октомври 4, 2023

Германска компания представи електрическо въздушно такси

Германската компания „Volocopter“ представи на изложение в Париж една от последните си разработки – електрическо въздушно такси. Целта на компанията е да произведе достатъчно бройки, за да може таксито да превозва пътници по време на Олимпийските игри във френската столица през 2024 г.

Машината, която прилича на малък хеликоптер, летя около 3 минути, преди отново да се приземи, по време на демонстрацията. Въздушното такси се издигна на височина от около 30 метра и измина близо 500 метра със скорост до 30 км/ч без хора на борда.

Компанията представи наскоро и своята визия за инфраструктурата на градските въздушни таксита. Идеята зад това е да се интегрират въздушните таксита в съществуващите местни транспортни структури и по този начин да се предложи допълнителна мобилност за до 10 000 пътници на ден.

Волокоптерите са самолети без електрически двигатели, които излитат и кацат вертикално и могат да летят автономно. Те трябва да са особено безопасни, тъй като всички критични полетни и контролни елементи са инсталирани излишно. Мултикоптерите са базирани на дрон технология, но са тдоста по-мощни. Производителите очакват по-голям обсег с по-нататъшното развитие на батерийната технология.

Related Articles

Важно от НАП! Ето как плащаме от 1 октомври

От началото на октомври 2023 г. плащанията по банков път към НАП ще се извършват по пет нови банкови сметки на БНБ. Всяка от...

Ремонтират художествената галерия в Кюстендил

Община Кюстендил, в партньорство със Столична община и Националната художествена академия (НХА), участват в проект за цялостен ремонт на съществуващата база на галерията "Владимир...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ