15 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

В Перник: С над половин милион лева реновират най-голямата спортна зала

Спортната зала в Перник – „Борис Гюдеров” ще бъде ремонтирана за първи път от построяването й през 1976 г., информират от администрацията в града. Дейностите ще струват 530 000 лв., а финансирането е осигурено от Министерството на младежта и спорта.

Планът е от следващата седмица да започнат строителните дейности по ремонта. Предвижда се смяна на хидроизолацията, на съществуващата стара дограма и цялостно енергийно саниране на фасадата с термопанели. Осветлението също ще бъде напълно обновено.

От общината се надяват след приключване на планираните дейности да спечелят и второ финансиране, с което да предприемат цялостен ремонт и обновяване на интериора на спортната зала.

Междувременно с допълнителен трансфер от 360 хил. лева по бюджета на общината ще се изгради и допълнително водоснабдяване. То ще бъде от пречиствателната станция за питейни води в кв. „Църква“ до село Кралев дол. Изграждането на водопроводната връзка е нужно, тъй като местните водоизточници в селото са с малък дебит и недостатъчни за водоснабдяването му.

През тази година се предвижда и обновяване на вътрешната водопроводна мрежа на селата Расник, Радуй, Селищен Дол, Кралев дол, Драгичево, Ярджиловци, Дивотино и Люлин.

Related Articles

Издадено е разрешение за реконструкция на Националния студентски дом в София

Главния архитект на Столична община е издал разрешение за строеж, за консервационно - реставрационни работи, основен ремонт, реконструкция, прилагане на мерки за енергийна ефективност...

Фестивалът LUNAR преобразява най-красивите сгради, паркове и площади в София

В ход е подготовката на третото издание на форума В четири поредни вечери, между 9 и 12 май, артисти от цял свят ще разкажат истории,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ