18 C
Пловдив
сряда, април 17, 2024

Важно! Правителството представя Плана за възстановяване и устойчивост пред ЕК в Брюксел

15 октомври е важен ден за България. Правителството представя Плана за възстановяване и устойчивост пред Европейската комисия в Брюксел днес. Той е част от паневропейската програма за компенсиране на икономическите щети, причинени от COVID кризата.

През последните месеци по Плана се работи интензивно от два поредни кабинета. Опитахме се да го комуникираме с 46-ото Народно събрание, с браншови организации и заинтересовани структури”, коментира важния документ служебният премиер Стефан Янев.

Надяваме се с представянето му пред Европейската комисия да отворим пътя за детайлните разговори за неговото окончателно приемане, за да може да тръгнат свежи пари към българския бизнес”, каза още той.

Планът представлява програма за дългосрочни инвестиции и реформи. Те ще допринесат за това българската икономика да бъде по-силна и по-конкурентноспособна. Ще й дадат тласък и ще повишат благосъстоянието на гражданите, смятат от служебния кабинет.

Related Articles

Откриха 4 зарядни станции за електромобили в Свиленград

Свиленград вече разполага с инсталация за производство на електроенергия от възобновяеми източници и четири зарядни станции за електромобили. Съоръженията се намират на паркинга на...

Строят модерна зала на Полигона на Столична община

"Осигурихме 700 000 лв. за изграждане на нова модерна зала за обучение в Полигона на общината в Панчарево. В нея ще се провеждат лекции...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ