14 C
Пловдив
вторник, февруари 27, 2024

Банско започна подготовката за зимния сезон

Община Банско започна подготовката за зимния сезон, съобщиха от Общината.

Кметът на курортния град Иван Кадев и екипът му са провели първа от поредица срещи с представители на полиция, пожарна, ВиК, електроразпределителното дружество, горските стопанства, Дирекция „НП Пирин“, както и с фирмата за почистване и сметоизвозване в града.

„Подготовката за зимния сезон обхваща дейности, за които са отговорни различни институции, но координацията и организацията се ръководят от общината, защото тя представлява интересите на гражданите и в нея постъпват сигналите за проблеми“, е посочил по време на срещата Иван Кадев.

Той е поставил конкретни въпроси за решаване, много от които са проблемни от години. Сред тях са ремонт на водопроводи, подмяна на компрометирани електрически стълбове и ремонт на електропроводи, изграждане на горски пътища и други.

Като сериозен проблем кметът на Банско, е посочил организацията на движение в курортния град и в Добринище през зимата. За решаването му Иван Кадев е възложил на представители на полицията и на общинските служби да набележат възможни места в двата града, в които да се обособят паркоместа.

По време на срещата е отделено особено внимание на сметоизвозването и снегопочистването. Предвижда се в пиковите периоди на туристическия сезон и при обилен снеговалеж МВР да помага за кратковременна промяна на движението по улиците, за да може безпроблемно да минава почистващата техника.

Related Articles

Община Троян с 4 нови проекта

Община Троян подготвя четири нови проекта за включване в Инвестиционната програма за 2024 г. Това са предложенията за изграждане на трасе за писта за...

Представят възможностите за участие в Програмата за трансгранично сътрудничество Гърция – България

Възможностите за кандидатстване с проекти по Програмата за трансгранично сътрудничество INTERREG VI-A „Гърция – България 2021 – 2027 г.“ ще бъдат представени на информационен...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ