14 C
Пловдив
понеделник, май 20, 2024

Разпределят средствата за проучвания през Археологическо лято 2022

Министерството на културата разглежда заявките за финансиране на археологически проучвания и теренна консервация, след което ще бъде приета конкретна програма за археологическо лято 2022 г., информират от институцията.

Вече е потвърдено, че Националният археологически музей предвижда през летните месеци археологически проучвания на антично селище при Александровската гробница.

Под ръководството на археолога Георги Нехризов ще бъдат извършени теренни издирвания в землищата на Симеоновград и селата Александрово, Константиново, Поляново и Преславец.

Предстои и проучване в един от секторите на праисторическия обект при село Нова Надежда с ръководител Крум Бъчваров. Продължава също и работата на екипите по разкриване на богатствата на скалния комплекс Глухите камъни в община Любимец.

Екип от Националния исторически музей отново ще проучва късноантичната и средновековна крепост Букелон при свиленградското село Маточина.

Кои ще са всички обекти на Археологическо лято 2022 предстои да се изясни до края на месеца.

Related Articles

Резултати от конкурса за концепция за оформление на зала 1 в Дома на архитекта в София

Журито не присъди първо място, а излъчи две втори и една трета награда Ясно е класирането в конкурса за концепция за художествено-пространствено оформление на зала...

Община Свищов стартира пилотен проект за управление на отпадъците

В община Свищов стартира пилотен проект за управление на отпадъците. Проектът се реализира във връзка с влизането в сила от 1 януари 2025 г....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ