20 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

Разпределят средствата за проучвания през Археологическо лято 2022

Министерството на културата разглежда заявките за финансиране на археологически проучвания и теренна консервация, след което ще бъде приета конкретна програма за археологическо лято 2022 г., информират от институцията.

Вече е потвърдено, че Националният археологически музей предвижда през летните месеци археологически проучвания на антично селище при Александровската гробница.

Под ръководството на археолога Георги Нехризов ще бъдат извършени теренни издирвания в землищата на Симеоновград и селата Александрово, Константиново, Поляново и Преславец.

Предстои и проучване в един от секторите на праисторическия обект при село Нова Надежда с ръководител Крум Бъчваров. Продължава също и работата на екипите по разкриване на богатствата на скалния комплекс Глухите камъни в община Любимец.

Екип от Националния исторически музей отново ще проучва късноантичната и средновековна крепост Букелон при свиленградското село Маточина.

Кои ще са всички обекти на Археологическо лято 2022 предстои да се изясни до края на месеца.

Related Articles

Пускат обществената поръчка за изпълнител на новата библиотека на Варна

Открива се процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител на новата Градска библиотека на Варна, информират от администрацията. Актуализирана е количествено-стойностната...

Изложба за историята на храм „Св. Димитър“ и благородното дело на пловдивските Димитровци

Изложба, посветена на храм „Свети Димитър“ може да бъде разгледана от днес в централното фоайе на Народна библиотека „Иван Вазов“ в Пловдив. Манастирският комплекс...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ