5 C
Пловдив
неделя, декември 3, 2023

Обсъдиха възможностите за прилагане на „зелени“ решения в градска среда

Възможностите за прилагане на „зелени“ решения в развитието на градската среда обсъдиха експерти в Бургас. На събитието присъстваха зам.-кметът Весна Балтина, главният архитект Емил Бурулянов, представители на природозащитни организации.

По време на форума арх. Бурулянов представи идейни решения за развитието на зелената система на морския град. Те са концентрирани към реновиране и създаване на нови зелени пространства, сред които парк „Света Троица“ в к-с „Славейков“, парк „Минерални бани“ и парк „Меден рудник“.

Идейните проекти имат за цел да се подобри състоянието на съществуващите паркове и те да бъдат по-добре свързани с жилищните райони, да се създадат разнообразни зони за спорт, отдих и различни атракции. В същото време се търси баланс между внедряването на нови решения и запазване на равновесието в природата.

Специално внимание бе отделено на темите за управлението на зелената система в града, опазването на биоразнообразието и важната роля на Атанасовското езеро зарегиона.

Related Articles

Благомир Коцев: Община Варна очаква до 100 млн. лева за строителни дейности и проектиране

За следващата година Община Варна ще получи финансова инжекция до 100 милиона лева. Те ще са за строителство, проектиране, покупка на техника и други...

Инж. Иван Танев е „Инженер на годината 2023“

Инж. Иван Танев стана "Инженер на годината 2023". Той е главен инженер в "Джи Пи Груп". Председателят на парламентарната Комисия по регионална политика, благоустройство и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ