15 C
Пловдив
понеделник, май 20, 2024

Обсъдиха възможностите за прилагане на „зелени“ решения в градска среда

Възможностите за прилагане на „зелени“ решения в развитието на градската среда обсъдиха експерти в Бургас. На събитието присъстваха зам.-кметът Весна Балтина, главният архитект Емил Бурулянов, представители на природозащитни организации.

По време на форума арх. Бурулянов представи идейни решения за развитието на зелената система на морския град. Те са концентрирани към реновиране и създаване на нови зелени пространства, сред които парк „Света Троица“ в к-с „Славейков“, парк „Минерални бани“ и парк „Меден рудник“.

Идейните проекти имат за цел да се подобри състоянието на съществуващите паркове и те да бъдат по-добре свързани с жилищните райони, да се създадат разнообразни зони за спорт, отдих и различни атракции. В същото време се търси баланс между внедряването на нови решения и запазване на равновесието в природата.

Специално внимание бе отделено на темите за управлението на зелената система в града, опазването на биоразнообразието и важната роля на Атанасовското езеро зарегиона.

Related Articles

Започва ремонт на един от натоварените пътни участъци в Ямболско

Аварийно- възстановителен ремонт започва на един от натоварените пътни участъци в Ямболско. До средата на юни ще бъдат извършени кърпежи по пътя между селата...

До 31-ви май: Ремонтират 20-метров участък от Дунав мост при Русе

До 31-ви май се променя организацията на движение в участък от Дунав мост при Русе за авариен ремонт на фуга на съоръжението. За извършването...

Русе ще има нов парк

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ