11 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

Обсъдиха възможностите за прилагане на „зелени“ решения в градска среда

Възможностите за прилагане на „зелени“ решения в развитието на градската среда обсъдиха експерти в Бургас. На събитието присъстваха зам.-кметът Весна Балтина, главният архитект Емил Бурулянов, представители на природозащитни организации.

По време на форума арх. Бурулянов представи идейни решения за развитието на зелената система на морския град. Те са концентрирани към реновиране и създаване на нови зелени пространства, сред които парк „Света Троица“ в к-с „Славейков“, парк „Минерални бани“ и парк „Меден рудник“.

Идейните проекти имат за цел да се подобри състоянието на съществуващите паркове и те да бъдат по-добре свързани с жилищните райони, да се създадат разнообразни зони за спорт, отдих и различни атракции. В същото време се търси баланс между внедряването на нови решения и запазване на равновесието в природата.

Специално внимание бе отделено на темите за управлението на зелената система в града, опазването на биоразнообразието и важната роля на Атанасовското езеро зарегиона.

Related Articles

Умни пътни знаци следят дали шофьорите чатят по време на път

Пилотни версии на умни пътни знаци вече се появиха в реалната пътна мрежа, предаде Нова телевизия. Те са със специално проектиран софтуер и използват...

Проект: Полети до Рим и Милано от Летище Пловдив

Възможностите за откриване на директни авиолинии от Пловдив до италианските Рим и Милано обсъдиха на Летище Пловдив. На срещата присъстваха председателят на Конфиндустрия България...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ