24 C
Пловдив
вторник, септември 26, 2023

Напредва работата по възстановяване на емблематичното кино „Космос“ в Пловдив

Възстановяването на емблематичното кино „Космос“ в Пловдив навлиза във фаза разработване на технически проект, информира главният архитект на града Димитър Ахрянов.

Експертният съвет по устройство на територията (ЕСУТ) разгледа на последното си заседание заданието за продължаване на процедурата по проектиране на киното. То включва изискванията по проектиране на отделните части“, заяви той.

В частта „Архитектура“ съвместно в колектив ще работят арх. Димитър Балджиев, който в миналия мандат спечели обявения конкурс за проект и арх. Тодор Абаджиев, който притежава правата за кино „Космос“. Двамата са постигнали споразумение и заедно ще изпълнят техническия проект на кино „Космос“, което ще добие съвременен вид на многофункционална сграда от скандинавски отворен тип.

Идеята на Община Пловдив е киното да се съхрани като културна институция и там да се провеждат множество събития, които са част от културния календар на Пловдив, коментират от администрацията.

Related Articles

Започнаха реални действия за строителството на Дунав мост 3

Почти двадесет години след обявяването на проекта, България и Румъния започнаха реални действия за строителството на трети мост над Дунав. Двете страни подадоха съвместен...

Пловдив: Работна група чертае визия за Тютюневия град

Проблемите и благоустрояването на емблематичната зона на някогашните тютюневи складове в Пловдив, известна като Тютюневия град обсъдиха на среща представители на НИНКН, Община Пловдив...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ