16 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

Напредва работата по възстановяване на емблематичното кино „Космос“ в Пловдив

Възстановяването на емблематичното кино „Космос“ в Пловдив навлиза във фаза разработване на технически проект, информира главният архитект на града Димитър Ахрянов.

Експертният съвет по устройство на територията (ЕСУТ) разгледа на последното си заседание заданието за продължаване на процедурата по проектиране на киното. То включва изискванията по проектиране на отделните части“, заяви той.

В частта „Архитектура“ съвместно в колектив ще работят арх. Димитър Балджиев, който в миналия мандат спечели обявения конкурс за проект и арх. Тодор Абаджиев, който притежава правата за кино „Космос“. Двамата са постигнали споразумение и заедно ще изпълнят техническия проект на кино „Космос“, което ще добие съвременен вид на многофункционална сграда от скандинавски отворен тип.

Идеята на Община Пловдив е киното да се съхрани като културна институция и там да се провеждат множество събития, които са част от културния календар на Пловдив, коментират от администрацията.

Related Articles

Варна: Акция за почистване на града на 27 април

Община Варна започва серия от кампании за почистването на морската столица. Първата от тях ще се проведе на 27 април, обявиха от администрацията. Акцент...

Планираните ремонти в район „Кремиковци“ вече започнаха

Започнаха планираните ремонти за столичния район "Кремиковци". Подготвят се и се обявяват обществени поръчки за обновяване на сградите на кметствата в кв. "Враждебна" и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ