Инж. Илиян Терзиев – КСБ: Кризата след пандемията вероятно ще предизвика много инвеститори към България

0

Почти няма строителна фирма от средния и малкия калибър, която да се е възползвала от мярката „60 към 40“.  Много работещи в сферата се върнаха от чужбина в България и нашата борба е да си запазим тези служители. Това обяви по Канал 3 инж. Илиян Терзиев, председател на Камарата на строителите.

„Винаги проблемът с намирането на квалифицираната работна ръка в нашия бранш е голям. Надявам се, че кризата, която вероятно ще се създаде след пандемията, ще предизвика много инвеститори към България.“, посочи председателят на Камарата на строителите.

През седмицата премиерът Бойко Борисов и Камарата на строителите обсъдиха реализацията на проекти за 5 милиарда лева, от които подновяване на програмата за саниране на стойност 1,6 млрд. лв.

„Пожелахме среща с Бойко Борисов, тъй като искаме да работим, а не да висим на опашката на безработните“, коментира инж. Терзиев. Ето защо са обсъдени проектите за изграждане на пътна инфраструктура и ВиК проектите.

„Третото нещо е санирането. Ние в МРРБ имаме около 3 500 обекта, които могат да стартират. Искаме да предложим на правителството да не може една фирма да взима повече от два обекта“, обясни предложенията на строителите инж. Терзиев.

„Може да се наложи да работим на три смени в близък бъдещ план, но ако трябва, ще го направим“, допълни Терзиев във връзка с наредбата за шума и исканото от фирмите отпадане на някои от ограниченията в нея.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си