16 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

Скок на цените на жилищата у нас

Цените на жилищата в страната са се увеличили с 1,2% през четвъртото тримесечие на 2023 г. спрямо предходното тримесечие. Най-голямо увеличение е регистрирано в град Стара Загора (+8,2%), следван от градовете Бургас (+6,3%) и Варна (+1,7%). Намаление е регистрирано в град Пловдив (-0,5%) и град София (-0,1%), съобщиха от НСИ.

През четвъртото тримесечие на 2023 г. цените на жилищата в страната са се увеличили с 10,1% в сравнение с четвъртото тримесечие на 2022 година.

Справка в НСИ показва, че през третото тримесечие цените на жилищата в страната са се увеличили с 2,7 на сто спрямо предходното тримесечие. Най-голямото увеличение е било регистрирано в Русе (+8,6 на сто), следван от Бургас (+4 на сто) и София (+3,8 на сто). Намаление е било регистрирано в Пловдив (-2,9 на сто) и Стара Загора (-2,3 на сто).

През третото тримесечие на 2023 г. цените на жилищата в страната са се увеличили с 9,2 на сто в сравнение с третото тримесечие на 2022 година.

През второто тримесечие на миналата година на тримесечна база цените на жилищата са скочили с 4,3 на сто и с 10,7 на сто в сравнение с второто тримесечие на 2022 година.

Справка в НСИ сочи, че през първото тримесечие на 2023 г. цените на жилищата в страната са белязали ръст от 1,6 на сто спрямо предходното тримесечие и 9,5 на сто на годишна база.

Related Articles

Още една стъпка към изграждането на ново училище в Бургас

Общинските съветници в Бургас направиха още една стъпка към изграждането на ново училище в града. То ще бъде в квартал “Крайморие” и ще е...

МРРБ попълва състава на Съвета за развитие на Югозападен регион за планиране

Министерството на регионалното развитие и благоустройството стартира процедура за избор на представители на икономическия сектор и юридически лица с нестопанска цел (ЮЛНЦ) за общественополезна...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ