8 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

Проект: СО прави банка с всички инвестиционни намерения за строителство

Събирането на едно място на информация за всички инвестиционни намерения за строителство е планирано да стартира през април. Според столичния кмет целта е гражданите да виждат какво се планира да се строи в техния район, какви са следващите стъпки и кога са обществените обсъждания. „Това ще даде възможност на всички заинтересовани страни за реакция и промени, които да се договорят, и ще се избегнат много от проблемите, с които се сблъскваме днес“, смята Васил Терзиев.

„Има много части на града, които са хубави и почти всички могат да бъдат опазени. Има и такива обаче, например „Кръстова вада“ и „Малинова долина“, които е доста по-трудно да бъдат поправени. Там предстоят много битки, за да успеем да направим качествена инфраструктура“, коментира кметът на своята Фейсбук страница.

Намерението на администрацията е да се премине към по-цялостно планиране на територията, за да има синхрон между това, което ще се строи и социалната и транспортна инфраструктура.

Според кмета на София ще се работи за въвеждане на електронното разрешително за строеж и за прозрачност за инвестиционни намерения на много по-ранен етап. Работи се и по предложения за законодателни промени.

Related Articles

Одобрени са 7,7 млн. лв. безвъзмездна финансова помощ за ремонт на дом „Гергана“

До дни предстои да се сключи договор с Министерство на труда и социалната политика Одобрено е проектното предложение на Община Варна за реформиране на Комплекса за социални...

Разполагат контейнери за биоразградими отпадъци в Пирдоп

През месец май Община Пирдоп ще започне поетапно разполагане на кафяви контейнери за зелени и биоразградими отпадъци. За удобство на гражданите на съдовете ще...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ