8 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

Строят закрит плувен басейн с минерална вода в Джебел

Закрит плувен басейн с полуолимпийски размери ще има в Джебел. Прогнозната стойност на обществената поръчка за изграждане на съоръжението е 1 735 375 лева без ДДС. Изпълнител е „Сенстрой“ ЕООД. Басейнът ще бъде в имот с площ 17 917 квадратни метра, до СПТУ по селско стопанство на улиците „Иван Вазов“ и „Тракия“.

Басейнът е проектиран с капацитет за провеждане на състезания, ще бъде покрит с метална конструкция с отваряеми остъклявания. Отоплението и охлаждането ще е чрез централна климатизация с термопомпи. Около обекта е предвидена и вертикална планировка. Проектант в част „Архитектура“ е арх. Селчук Ахмед.

Закритият плувен басейн ще се захранва с вода от минералния извор край града. В момента се изгражда водопроводната мрежа като едно от отклоненията на ВиК ще бъде за захранване на басейна.

Снимка: Община Джебел

Related Articles

Античният град Хераклея Синтика отвори врати за посетители

„Античният град Хераклея Синтика“ вече е отворен за посетители. Обектът е с впечатляваща визия, след като успешно се изпълни първият етап на проекта, изготвен...

Пускат обществената поръчка за изпълнител на новата библиотека на Варна

Открива се процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител на новата Градска библиотека на Варна, информират от администрацията. Актуализирана е количествено-стойностната...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ