20 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

Приключи ремонтът на Двореца на културата в Перник

Приключиха строително-ремонтните дейности по обновяването на емблематичния за Перник Дворец на културата. В реконструкцията на сградата са вложени над 4,5 млн. лв., като финансирането е комбинирано – средства от Общината, от ЕС и нисколихвен кредит.

Целта на проекта бе подобряване условията за работа в сградата и осигуряване на достъп до културен живот на жителите и гостите на града, посредством подходяща инфраструктура.

Дворецът на културата е открит преди 66 години и оттогава досега са правени само частични ремонти.

Сега в сградата са приложени мерки за енергийна ефективност – подменена е дограмата, поставена е топлоизолация на покрива, реставрирани са специфичните архитектурни елементи. Подменени са и електроинсталацията и ВиК мрежата. Изградени са енергийно-ефективни вентилационни системи – в помещенията на библиотеката и книгохранилищата. Доставена е нова техника, свързана с подобряване на електроакустиката, озвучаване и художествено осветление.

Related Articles

Разполагат контейнери за биоразградими отпадъци в Пирдоп

През месец май Община Пирдоп ще започне поетапно разполагане на кафяви контейнери за зелени и биоразградими отпадъци. За удобство на гражданите на съдовете ще...

Проф. д-р арх. Тодор Булев представя „София – град на мечтите“ в изложба

В изложбата „София – град на мечтите” проф. д-р арх. Тодор Булев показва своите вече повече от 50-годишни творчески търсения (1974-2024) за градската среда,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ