13 C
Пловдив
събота, май 4, 2024

Община Пловдив подписа с МРРБ договор за инфраструктура в зона „Гладно поле“

Община Пловдив подписа договор с Министерството на регионалното развитие и благоустройството за реализацията на проект „Подобряване на градската среда в Зона с потенциал за икономическо развитие „Гладно поле“ по ОП „Региони в растеж“, информират от администрацията.  Общата сума на проекта е 11 886 112,50 лева, като от нея 9 264 652,50 лева е безвъзмездна финансова помощ, а 2 621 460 лева е собственият принос. Продължителността му е 30 месеца.

Целта е да бъде подобрена градската околна среда, намаляване на замърсяването на въздуха и насърчаване на мерките за намаляване на шума чрез комплексно обновяване на транспортна инфраструктура. В резултат ще се повиши транспортната достъпност и свързаност на икономическата зона, което ще представлява първа стъпка от дългосрочната визия за нейното бъдещо развитие като фокус на инвестиции и високотехнологични дейности.

Предвижда се изграждане на главна и второстепенна улична мрежа с благоустрояване и оформяне на места за паркиране в рамките на пълния уличен профил, включително на пълна подземна техническа инфраструктура и зеленина за широко обществено ползване: бул. „Санкт Петербург“, ул. „Тодор Гатев“ – в участъка на ул. „Богомил“.

Предвидена реконструкция, включително разширяване на ул. „Лев Толстой“ – от ул. „Генерал Радко Димитриев“ до ул. „Богомил“ и изпълнение на улично озеленяване.

Ще бъде извършена рехабилитация на съществуващи улици „Богомил“ – от ул. „Лев Толстой“ до бул. „Санкт Петербург“, ул. „Радко Димитриев“ – от ул. „Лев Толстой“ до ул. „Георги Странски“, улично озеленяване и прилежащи обществени зелени площи.

В момента върви процедура за избор на изпълнител на инженеринг по три обособени позиции:

бyл. „Caнĸт Πeтepбypг“ (ceвepнo плaтно) – oт yл. “Бoгoмил“ дo бyл. “Ocвoбoждeниe“, yл. „Toдop Гaтeв“ – oт yл. „Бoгoмил“ дo o.т.85;

yл. „Лeв Toлcтoй“ – oт yл. “Гeн. Paдĸo Димитpиeв“ дo yл. „Бoгoмил“.

yл. „Бoгoмил“ – oт yл.“Лeв Toлcтoй“ дo бyл. „Caнĸт Πeтepбypг“, yл. „Гeн. Paдĸo Димитpиeв“ – oт yл. “Лeв Toлcтoй“ дo yл. „Гeopги Cтpaнcĸи“.

Related Articles

Новост: КАБ предлага професия “Архитектурен техник”

По предложение на председателя на РК София град арх. Васил Василев е обсъдена инициатива за създаване на нова професия, която да се изучава в...

Добрият пример на Испания: Закон за качеството на архитектурата

Арх.Иняки Карнисеро представи нормативния документ на кръгла маса в София Новият испански Закон за качеството на архитектурата бе представен на кръглата маса „Практикуване на професията...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ