19 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

Обсъждат проекта за ремонт на градината при храм „Св. Георги Победоносец“

На 09 юни от 18:00 ч. ще се проведе обществено обсъждане на Проект за извършване на текущ ремонт на градината при храм „Св. ВМЧК. Георги Победоносец“, съобщават от пресцентъра на Столична община. Обектът притежава статут на недвижима културна ценност на парковото и градинско изкуство. Намира се в пространството, ограничено между бул. „Патриарх Евтимий“, ул. „Княз Борис“, ул. „Хан Аспарух“ и ул. „Цар Самуил“, УПИ I, кв. 356 по плана за гр. София.

Проектът предвижда извършване на текущ ремонт на настилките и замяна на бордюрите с нови от същия вид; пребоядисване на оградата на детска площадка; реновиране на съществуващите пейки; подмяна на амортизираните кошчета; реставрация на съществуващата чешма с използване на материал от същия вид за облицовка и ремонт на инфраструктурата към нея и др.

С оглед необходимостта от ползване на градината по време на ремонтните дейности се предвиждат четири етапа на реализацията. По възможност на изпълнителя етапите могат да бъдат сведени до два.

Заключителното обсъждане ще се състои на 14 юли.2021 г. от 18.00 часа.

Related Articles

Община Видин подменя уличното осветление

Дейности за повишаване ефективността на осветлението и намаляване годишните разходи за електрическа енергия започват във Видин. Те ще се осъществяват по проект „Рехабилитация и...

Представят проекта за ревитализация на Колодрума в Сливен

Община Сливен ще представи проекта за ревитализация на Колодрума на 24 април – сряда. Срещата на кмета Стефан Радев и общинските специалисти с проектанти,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ