19 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

За 22 септември: Екскурзоводски тур „По стъпките на българската държавност” в Търново

Екскурзоводски тур „По стъпките на българската държавност” ще е част от акцентите в програмата на Велико Търново, посветена на 114 години от обявяване на Независимостта на България.

Любителите на историята от всички възрасти ще тръгнат в 10:00 часа на празничния ден – 22 септември от църквата-музей „Св. Димитър Солунски”, ще преминат през църквите „Св. 40 мъченици” и „Св. св. Петър и Павел”, след което през Асеневата порта ще стигнат до Пирамидата на Независимостта на крепостта „Царевец“. Всяка една от спирките ще бъде съпроводена с беседа от специалистите към Регионалния исторически музей.

Тази година в традиционната разходка с беседи няма да бъде включен Музей „Възраждане и Учредително събрание“ заради ремонтни дейности, но гостите ще могат да се присъединят към празничното шествие от Царевец до паметника „Майка България”, където ще бъдат поднесен благодарствен венец.

Празничният ден ще завърши с аудио-визуален спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина” и илюминации.

Related Articles

Община Видин подменя уличното осветление

Дейности за повишаване ефективността на осветлението и намаляване годишните разходи за електрическа енергия започват във Видин. Те ще се осъществяват по проект „Рехабилитация и...

Участници от 8 държави на изложение „ТФ 2024 – Млад предприемач“ в Пловдив

27-ото издание на Международното изложение „ТФ 2024 – Млад предприемач“ ще се проведе в Пловдивския панаир на 25 и 26 април 2024 г. Организатори...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ