16 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

Започна реконструкция на водопроводната мрежа в Сливен

Със символична първа копка в Сливен бе даден старт на проекта за „Доизграждане и рехабилитация на водоснабдителната и канализационната инфраструктура в агломерации с население с над 10 000 еквивалент жители, попадащи в обхвата на обособената територия на „Водоснабдяване и Канализация – Сливен“ ООД”.

В церемонията участваха председателят на Общински съвет на гр. Сливен г-н Димитър Митев, ВиК експерт в община Сливен г-жа Галя Георгиева, управителят на „Водоснабдяване и Канализация – Сливен“ ООД инж. Севдалин Рашев, граждани и заинтересовани страни.

Това е изключително значим проект за нашия град, който вече е в ход, каза управителят на водното дружество инж. Севдалин Рашев. По думите му 1/3 от строително монтажните работи по проекта са изпълнени, като основната цел е намаляването на загубите на питейна вода. Чрез изпълнението на проекта ще се редуцират загубите до 1%.

Част от дейностите по проекта са свързани с новоизграждане и реконструиране на 4 308 м. водопроводна мрежа; подмяна на помпените агрегати на системи „Тунджа“, „Мечкарево“ и „Гергевец“ и ремонт и подмяна на тръбните връзки в сухите камери на резервоарите – средна зона напорен водопровод „Хамбара“ и Висока зона напорен водопровод „Бункера“.

Изграждането на нови и ремонтът на съществуващи водопроводни и канализационни системи – мрежи и съоръжения, вкл. мерки за ефективност в Агломерация Сливен, са част от изпълнението на проект, по който само в града ще се реконструират 22 089 м. водопровод и 738 сградни водопроводни отклонения. Ще се изградят 2924 м канализационна мрежа. Заедно с това ще се извърши реконструкция на 13 шахти и монтаж на 4 разходомера с уред за измерване на налягане и отчитане, както и 1000 водомера за сградните водопроводни отклонения.

Прогнозният срок за приключване на изграждането на нови и реконструкцията на съществуващите водопроводни и канализационни мрежи и съоръжения е 31.01.2023 г. Срокът за съобщаване на дефекти е 365 дни.

Общата стойност на договора за надзор и Инженер е 1 145 000.00 лв.

Related Articles

Кв. „Изток“ ще е първият в столицата с изцяло ремонтирани тротоари

Започна строителният сезон в почти всички райони в София. Текат ремонти и възстановителни дейности по голяма част от инфраструктурата. В момента освен обновяване на...

Пускат обществената поръчка за изпълнител на новата библиотека на Варна

Открива се процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител на новата Градска библиотека на Варна, информират от администрацията. Актуализирана е количествено-стойностната...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ