20 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

Бургас спечели приз в международната надпревара Transformative Cities

Бургас спечели първа награда в категорията „Енергия“ на международната инициатива Transformative Cities. Церемонията по присъждането на наградите се проведе онлайн, като градът бе представен от зам.-кмета по стратегическо развитие и екология, дигитализация и адаптация към промените в климата Весна Балтина.

Бургас бе номиниран за приза заради активната работа през последните няколко години по санирането на много жилищни сгради, което промени както тяхното състояние, така и качеството на живот на техните обитатели.

Прилагането на мерките по енергийна ефективност допринесе за спестяването на значителни разходи за електроенергия, а от друга страна обновените сгради придадоха по-хубав облик на градските пространства.

Гласуването се проведе по интернет, като в него имаха възможност да участват хора от цял свят. Организаторите подчертаха, че Бургас е спечелил наградата при силна конкуренция и до последно резултатите са били почти изравнени.

 

Related Articles

Парк „Развигор“ с декоративни арт пластики откриха в Севлиево

Севлиево има своя нов зелен оазис - парк "Развигор". Намира се между сградата на читалище „Развитие-1870” и хотел „Севлиево Плаза”. Паркът е съвместен проект...

Кв. „Изток“ ще е първият в столицата с изцяло ремонтирани тротоари

Започна строителният сезон в почти всички райони в София. Текат ремонти и възстановителни дейности по голяма част от инфраструктурата. В момента освен обновяване на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ