13 C
Пловдив
петък, май 17, 2024

Министерството на земеделието ремонтира над 200 обекта на „Напоителни системи“

Министерството на земеделието предвижда рехабилитация на 265 обекта от „Напоителни системи“. Целта е след това да се увеличи в пъти площта за напояване в някои райони на страната. Това обясни ресорният министър Десислава Танева пред Би Ти Ви, като уточни, че средствата за модернизацията ще дойдат от Европейския съюз.

По думите ѝ от тези 265 обекта около 165 са за напояване, а останалите за отводняване. След края на ремонта площите за напояване в Североизточна и Северно централна България ще са близо 11 пъти повече, а в Югозападна България – над 6 пъти. Освен това се очаква да се намали разходът за вода до 75%.

Земеделието трябва да се адаптира към климатичните промени. Част от производството няма как да става без вода и затова е нужна рехабилитация на системата на „Напоителни системи“, категорична е Танева.

Related Articles

Клубът на младия архитект във Варна с Pop-up базар „Бетонови емоции“

Събитието ще покаже възможностите, които бетонът предоставя извън строителството на сгради Pop-up базар "Бетонови емоции" ще се проведе на 11 май във Варна. В продължение...

Министър Коритарова: Хаосът в пътното поддържане трябва да бъде спрян!

Строителството на АМ „Хемус“ продължава по инхаус договорите, но значително индексирани„Хаосът трябва да бъде спрян, ремонтите трябва да бъдат планирани. Лошото състояние на пътищата...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ