19 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

Няма кандидати за ремонта на Музикалното училище в Пловдив

Няма фирма подала оферта за ремонт на Националното училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков” в Пловдив. Ще бъде обявена нова процедура. В обществената поръчка от кандидатите се искаше оферта за увеличаване на материалната база на училището с нови репетиционни и кабинети като се усвоят подпокривните пространства. Прогнозната цена бе 830 000 лв.

Ескалиращите цени на материалите, или ограниченият обем строителни дейност са най – вероятните причини за липсата на интерес от фирми, коментират от училището. Сградата му е строена през 1927 г. за нуждите на Немското училище „Дойче шуле” в Пловдив.

Вече има готов и съгласуван с Националния институт за недвижимо културно наследство проект, така че училището да бъде ремонтирано. Издадено е и строително разрешение. Предстои актуализация на цените и очакване да се появят кандидати за обществената поръчка.

Related Articles

Ограничават движението в тръбата за Бургас на тунел „Траянови врата“

Ще се почистват стените и пътната настилка в съоръжението От 20:00 часа във вторник /23 април/ до 6:00 ч. в сряда /24 април/ ще се...

Изградиха „Зелен коридор на здравето“ в столичен квартал

Приключи проектът за достъпна градска среда „Зелен коридор на здравето в „Надежда“, реализиран в рамките на проект URBiNAT. Целта на проекта е да насърчи...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ