12 C
Пловдив
четвъртък, април 25, 2024

Няма кандидати за ремонта на Музикалното училище в Пловдив

Няма фирма подала оферта за ремонт на Националното училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков” в Пловдив. Ще бъде обявена нова процедура. В обществената поръчка от кандидатите се искаше оферта за увеличаване на материалната база на училището с нови репетиционни и кабинети като се усвоят подпокривните пространства. Прогнозната цена бе 830 000 лв.

Ескалиращите цени на материалите, или ограниченият обем строителни дейност са най – вероятните причини за липсата на интерес от фирми, коментират от училището. Сградата му е строена през 1927 г. за нуждите на Немското училище „Дойче шуле” в Пловдив.

Вече има готов и съгласуван с Националния институт за недвижимо културно наследство проект, така че училището да бъде ремонтирано. Издадено е и строително разрешение. Предстои актуализация на цените и очакване да се появят кандидати за обществената поръчка.

Related Articles

Нови компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас

Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас...

Пускат обществената поръчка за изпълнител на новата библиотека на Варна

Открива се процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител на новата Градска библиотека на Варна, информират от администрацията. Актуализирана е количествено-стойностната...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ