15 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

Министър Комитова обсъди вариантите за ускоряване ремонта на пътя Средногорци – Рудозем с областния управител на Смолян

Възможностите за ускоряване ремонтните дейности на републиканския път II-86 Средногорци – Рудозем обсъди министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова с областния управител на Смолян Стефан Сабрутев. Двамата се обединиха около становището, че участъкът от пътя, който се ремонтира в момента, трябва да бъде завършен възможно най-бързо, тъй като трасето отива до ГКПП „Рудозем – Ксанти“ и е важно за региона.

По време на срещата областният управител представи на министъра ключови пътни обекти, които е необходимо да бъдат реализирани във възможно най-кратки срокове и които са от голямо социално-икономическо значение за жителите на област Смолян. Сред пътните участъци, по които работата трябва да се ускори, са обходните пътища на Рудозем и Чепеларе, мостово съоръжение на изхода от Рудозем към границата с Гърция, както и пътят Асеновград – Чепеларе.

Областният управител на Смолян информира министър Комитова и за хода на ремонтните работи на пътя Соколовци – Баните, на който се извършва цялостна реконструкция на стойност 44 млн. лв. Средствата са осигурени по програмата за текущ ремонт и поддръжка на Агенция „Пътна инфраструктура“.

По време на срещата регионалният министър обсъди въпроси, свързани с работата на ВиК – Смолян и се запозна с хода на изпълнение на водния цикъл на града.

 

Related Articles

Изложба за историята на храм „Св. Димитър“ и благородното дело на пловдивските Димитровци

Изложба, посветена на храм „Свети Димитър“ може да бъде разгледана от днес в централното фоайе на Народна библиотека „Иван Вазов“ в Пловдив. Манастирският комплекс...

Варна: Акция за почистване на града на 27 април

Община Варна започва серия от кампании за почистването на морската столица. Първата от тях ще се проведе на 27 април, обявиха от администрацията. Акцент...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ