С 2,7% са поскъпнали имотите в България от началото на годината

0

България заема 28-мо място сред 56 страни по ръст на цените на жилищата през второто тримесечие на 2020-а година. Това сочат данни на консултантската компания Knight Frank. Класирането ни е отстъпление с десет места спрямо първите три месеца на годината, когато страната ни заемаше 18-то място в индекса сред останалите страни в класацията.

За шест месеца от края на миналата година до края на второто тримесечие на 2020 г. жилищата в България са поскъпнали с 2,7%, а на тримесечна основа е отчетен ръст от 1,2%.

Турция оглавява индекса на Knight Frank през второто тримесечие с ръст на цените на жилищата от 25% на годишна основа. Европейски страни заемат осем от местата в топ десет през второто тримесечие, като балтийските страни и тези от Централна и Източна Европа се представят добре.

Люксембург е на второ място с годишен скок на цените на жилищата от 13,9%, а третото място заема Литва с повишение от 12,4%. Жилищата са поскъпнали с двуцифрен процент и в Естония, Полша, Словакия и Украйна. А в десетката попадат още Чехия, Латвия и Хърватия.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си