С обществена поръчка: В Димитровград демонтират печки на дърва и въглища

0

Обществена поръчка за демонтаж от жилищни имоти и предаване за рециклиране на 2033 печки на дърва и въглища обявиха от община Димитровград.

Печките на дърва и въглища са със средно тегло 22 кг. В списъка са включени още 116 камини на дърва и въглища, тежащи по 71 кг., 213 камини с водна риза по 95 кг, 69 готварски печки от по 93 кг. и 77 котли на дърва и въглища със средно тегло 191 кг. Прогнозната стойност на поръчката е 44 418 лв. без ДДС. Офертите на кандидатите ще бъдат отворени на 26 октомври.

Припомняме, че от кметството прекратиха обществената поръчка за доставка и монтаж на 2815 инверторни климатика за битово отопление на стойност 3 200 000 лв. без ДДС. Причината бе, че получените 6 оферти не отговаряха на условията. Предстои обявяването на нова обществена поръчка. Климатиците ще са за одобрените след обследване домакинства, заявили подмяна на топлинните уреди и инсталации на дърва и въглища с екологично съобразни.​

Безплатната подмяна на старите печки с модерни отоплителни системи стана възможна, след като община Димитровград разработи и спечели проект за подобряване качеството на атмосферния въздух чрез подмяна на отоплителните устройства на твърдо гориво с други алтернативни форми на отопление.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си