22 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

Наематели на общински жилища в Русе ще могат да кандидатстват за закупуването им до 15 февруари

Наемателите на общински жилища в Русе ще могат да кандидатстват за закупуването им от 15 октомври, съобщават от местната управа в града.

Ежегодно ще се приема списък с жилища за продан, като общият им брой не може да надвишава три процента от целия общински фонд или 48 жилища, обясни заместник-кметът на Русе Златомира Стефанова.

Кандидатите трябва да отговарят на няколко условия – да са наематели на общинско жилище не по-малко от пет години, да са били изрядни в плащането на сметки, да са добри стопани, да няма подадени оплаквания срещу тях за нарушаване на обществения ред, както и да нямат задължения към общинския бюджет.

Според изискванията на наредбата ще бъдат продавани само жилища от общия фонд. Заявления за закупуване ще се приемат до 15 февруари идната година.

Жилищата, определени за продажба, ще се продават без търг и конкурс директно на заявителите, които са класирани. Цената на продажба ще бъде определена от независим лицензиран оценител по пазарен принцип, като тя не може да бъде по-ниска от данъчната оценка. От гражданите няма да се изисква заплащането на такса за оценка на имота.

Related Articles

Балчик събира архитекти от 5 държави

Първият семинар от Международната програма за разширяване на образователния обмен в опазването на недвижимото културно наследство среща архитекти от Франция и 4 черноморски страни...

Приключи ремонтът на Двореца на културата в Перник

Приключиха строително-ремонтните дейности по обновяването на емблематичния за Перник Дворец на културата. В реконструкцията на сградата са вложени над 4,5 млн. лв., като финансирането...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ