Реновираната зала „Св. София“ посреща депутати за първа пленарна сесия

23 млн.лв. струва ремонтът на емблематичната зала в бившия Партиен дом

0

За първи път днес реконструираната зала „Св. София“ в бившия Партиен дом ще приеме депутати за откриването на новата пленарна сесия след лятната ваканция на народните избраници.

Ремонтът на залата закъсня с близо две години, заради демонтирането на стария бетонен покрив и поставянето на нов стъклен за 1 млн.лв.

 

За реконструкцията на новата зала са дадени 18 млн.лв. Като в тях не влизат озвучителната система, системата за гласуване и видеонаблюдението. Цялостната реконструкция на „Св София“ заедно със строителния надзор и контрол стига до 23 млн.лв.

Новото за народните представители е стъкленият покрив, който осигурява естествена светлина на работещите. Има специално фолио покритие, което да ги пази от пряката слънчева светлина. Те ще се радват на по-голямото разстояние между седалките и по-голям работен плот.

Климатизацията на залата и добрата акустика в нея ще допълват комфорта на депутатите. Новата пленарна зала разполага и с две ложи. В тях трябва да бъдат настанени президентът, вицепрезидентът и главата на Българската православна църква при техните посещения.

Сн. БГНЕС

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си