16 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

Кое ще е първото „Коледно село на България“?

На 11-ти декември, 2021 г., на централния площад в село Чавдар, община Чавдар, се открива първото по рода си „Коледно село на България“. То се организира по примера на Австрия и Германия.

Събитието ще се случва всеки петък, събота и неделя от 11-ти декември до 1-ви януари, като за новогодишната нощ са предвидени много изненади.

На площад, който ще грее в празнични светлини, ще се предлагат немски специалитети и деликатеси, традиционното греяно вино,  коледни напитки и коктейли. Посетителите ще имат възможност да опитат и местни продукти, коледни сладкиши и лакомства, приготвени на място в уютна и модерна пекарна.

Коледното село на България“ включва богата културна и развлекателна програма за хора от всички възрасти, но най-много предизвикателства и подаръци ще има за малчуганите.

Събитието ще бъде открито с концерт на популярната млада певица Маги Джанаварова. Ще има дегустации и презентации за жива бира и вина, уъркшоп за деца по правене на хляб, закуски и сладкиши.

В програмата са включени още литературни четения и представяне на книги, работилница за бижута и хенд мейд базар, кулинарно шоу на открито и богата музикална програма.

Коледното село в Чавдар се осъществява със спонсорството на община Чавдар като част от културния й календар, с финансовата подкрепа на „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД. Автор на идеята е писателят Георги Бърдаров.

 

Related Articles

Античният град Хераклея Синтика отвори врати за посетители

„Античният град Хераклея Синтика“ вече е отворен за посетители. Обектът е с впечатляваща визия, след като успешно се изпълни първият етап на проекта, изготвен...

Представят проекта за ревитализация на Колодрума в Сливен

Община Сливен ще представи проекта за ревитализация на Колодрума на 24 април – сряда. Срещата на кмета Стефан Радев и общинските специалисти с проектанти,...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ