11 C
Пловдив
сряда, април 24, 2024

Кое ще е първото „Коледно село на България“?

На 11-ти декември, 2021 г., на централния площад в село Чавдар, община Чавдар, се открива първото по рода си „Коледно село на България“. То се организира по примера на Австрия и Германия.

Събитието ще се случва всеки петък, събота и неделя от 11-ти декември до 1-ви януари, като за новогодишната нощ са предвидени много изненади.

На площад, който ще грее в празнични светлини, ще се предлагат немски специалитети и деликатеси, традиционното греяно вино,  коледни напитки и коктейли. Посетителите ще имат възможност да опитат и местни продукти, коледни сладкиши и лакомства, приготвени на място в уютна и модерна пекарна.

Коледното село на България“ включва богата културна и развлекателна програма за хора от всички възрасти, но най-много предизвикателства и подаръци ще има за малчуганите.

Събитието ще бъде открито с концерт на популярната млада певица Маги Джанаварова. Ще има дегустации и презентации за жива бира и вина, уъркшоп за деца по правене на хляб, закуски и сладкиши.

В програмата са включени още литературни четения и представяне на книги, работилница за бижута и хенд мейд базар, кулинарно шоу на открито и богата музикална програма.

Коледното село в Чавдар се осъществява със спонсорството на община Чавдар като част от културния й календар, с финансовата подкрепа на „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД. Автор на идеята е писателят Георги Бърдаров.

 

Related Articles

Пускат обществената поръчка за изпълнител на новата библиотека на Варна

Открива се процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител на новата Градска библиотека на Варна, информират от администрацията. Актуализирана е количествено-стойностната...

Стартира рехабилитацията на довеждащия водопровод на с. Брестовица

Рехабилитацията на довеждащия напорен водопровод на с. Брестовица, община Родопи вече може да стартира след като на 16.04.2024 г. „Българският ВиК холдинг“ ЕАД и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ