16 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

В готовност: Близо 400 машини ще чистят снега в София 

Над 330 машини, снегопочистваща техника, е предвидена за зимния сезон за почистването на София. Приключват проверките за готовността на всички ангажирани с дейността фирми, които отговарят за зимното почистване на територията на столицата. Това заяви зам.-кметът по екология на София Десислава Билева, която провери готовността на почистващите фирми за началото на зимния сезон.

Извършена е инспекция на всички фирми – цялата техника е на място, осигурени са и нужните реагенти за почистване. Разполагаме с над 330 снегорина, включително и 78 броя малогабаритна техника, която да се ползва за дейността във вътрешнокварталните улици. Налични са и нужните количества смеси за обработки.

За планинските пътища „Бояна – Златните мостове“ и „Драгалевци – Алеко“ ще се използва само пясък.

При прогноза за снеговалеж, два часа преди това, снегорините трябва да са на 68 точки, местостоянки, на различни места в града и трябва да бъдат в готовност да започнат да чистят.

Съгласно изискванията спирките на градския транспорт, подходите към подлези и метростанции, е необходимо да бъдат почистени до 7.30 часа. За всеки брой непочистена спирка санкцията е 2000 лв. Специализираната техника за зимно почистване отговаря екологични стандарти ЕВРО 6. Екипите на Столичен инспекторат извършват контрол на работата по почистване.

Related Articles

Изградиха „Зелен коридор на здравето“ в столичен квартал

Приключи проектът за достъпна градска среда „Зелен коридор на здравето в „Надежда“, реализиран в рамките на проект URBiNAT. Целта на проекта е да насърчи...

Античният град Хераклея Синтика отвори врати за посетители

„Античният град Хераклея Синтика“ вече е отворен за посетители. Обектът е с впечатляваща визия, след като успешно се изпълни първият етап на проекта, изготвен...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ