12 C
Пловдив
неделя, май 5, 2024

Изграждат две кръгови кръстовища в Сливен

Изграждане на две нови кръгови кръстовища планира през тази година Община Сливен. Това стана ясно от думите на заместник-кмета по строителството Камен Костов, който представи приоритетите за новата 2022 г. Става дума за кръстовищата между булевардите „Банско шосе“ -„Самуиловско шосе“ и „Панайот Хитов“ – „Стефан Стамболов“. Предстои възлагане на проектиране за изграждане и на кръгово кръстовище между булевардите „Илинденско въстание“ и „Бургаско шосе“.

С това продължаваме политиката си по осигуряване на по-голяма безопасност на движението и подобряване преминаването на автомобили през възлови участъци“, каза Костов.

Планирано е изграждане на две нови улици. Едната ще преминава през военните имоти, където се намира паметникът на 6 артилерийски полк и е предвидено да бъде преместена сливенската пожарна. Другата улица ще се изгражда в Индустриална зона.

През 2021 година Община Сливен изпълни един от мащабните си проекти – реконструкция на булевард „Хаджи Димитър“. Стартира асфалтирането на бул. „Стефан Стамболов“, което ще бъде довършено тази година. Извършиха се ремонти на сгради на кметства, детски и спортни площадки, асфалтиране на планински пътища, улици в града и населените места.

Related Articles

АПИ с проект за основен ремонт на над 16 км от пътя Етрополе – Златица

Агенция „Пътна инфраструктура“ кандидатства с проект за реконструкция на над 16 км от път II-37 Етрополе - Златица по Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027....

Новост: КАБ предлага професия “Архитектурен техник”

По предложение на председателя на РК София град арх. Васил Василев е обсъдена инициатива за създаване на нова професия, която да се изучава в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ