13 C
Пловдив
понеделник, май 13, 2024

Строят нова детска градина в Асеновград

Нова детска градина ще бъде изградена в Асеновград, като теренът е на улица „Отец Паисий“. Общината е получила финансиране в размер на 3 000 000 лв. като средствата са от държавния бюджет по Програма „Изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища“ (2020 г. – 2022 г.).

В градината ще се обучават над 130 деца в шест групи. Ще бъдат обособени помещения за дневни занимания, кухненски блок, спални зони, физкултурен салон и закрит плувен басейн. Към сградата ще има дворно пространство със съответните площадки, кътове за игра и други, информират от екипа на кмета д-р Христо Грудев.

От администрацията обаче отбелязват, че докато се движат законовите процедури по проектиране и избор на изпълнител на детската градина, стойността на строителните материали и дейности се повишава. Опасенията са, че тези 3 000 000 лв. ще са недостатъчни за цялото изграждане и обзавеждане на детската градина и ще се наложи общината да търси допълнително финансиране.

 

Related Articles

Тракийският гробнично-култов комплекс „Оструша“ посреща посетители

Тракийският гробнично-култов комплекс „Оструша“ отвори за посетители. Един от най-внушителните комплекси в Долината на тракийските царе ще работи всеки ден от седмицата, а входът...

Клубът на младия архитект във Варна с Pop-up базар „Бетонови емоции“

Събитието ще покаже възможностите, които бетонът предоставя извън строителството на сгради Pop-up базар "Бетонови емоции" ще се проведе на 11 май във Варна. В продължение...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ