17 C
Пловдив
петък, май 3, 2024

Сградата на Държавен архив – Благоевград е напълно обновена

Сградата на Държавен архив – Благоевград вече е напълно обновена. Ремонтът на зданието, което е построено през 20-те години, е извършен със средства от Европейски фонд за регионално развитие и е на стойност 438 975.97 лв. От тях 15% са национално съфинансиране.

В рамките на 12-те месеца за изпълнение на обекта е въведен комплекс от енергоспестяващи мерки, като е осигурена и достъпна среда за хора в неравностойно положение до сградата. В резултат на изпълнението на проекта се очаква намаляване на потреблението на енергия и редуциране на енергийните разходи като следствие на повишаване на енергийната ефективност на административната сграда, както и удължаване на нейния жизнен цикъл и подобряване на експлоатационните й характеристики.

Дейностите по цялостно енергийно обновяване (външно и вътрешно) на сградния фонд гарантират, че сградата изцяло ще отговаря на съвременните критерии и стандарти в сферата на строителството и екологията, чрез постигането на определено ниво на енергийна ефективност, съкращаване на енергийните разходи и намаляване на вредните емисии на парникови газове в атмосферата. По този начин проектът косвено ще допринесе и за постигане на по-чиста околна среда и по-добри условия на живот за жителите на територията на Община Благоевград.

 

Related Articles

Новост: КАБ предлага професия “Архитектурен техник”

По предложение на председателя на РК София град арх. Васил Василев е обсъдена инициатива за създаване на нова професия, която да се изучава в...

Метрото ще се разшири с две станции в „Люлин“

Обявена е процедура за избор на строител Дружеството на Столична община "Метрополитен" обяви процедура за избор на строител на следващите две станции на метрото. Те...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ