13 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

Сградата на Държавен архив – Благоевград е напълно обновена

Сградата на Държавен архив – Благоевград вече е напълно обновена. Ремонтът на зданието, което е построено през 20-те години, е извършен със средства от Европейски фонд за регионално развитие и е на стойност 438 975.97 лв. От тях 15% са национално съфинансиране.

В рамките на 12-те месеца за изпълнение на обекта е въведен комплекс от енергоспестяващи мерки, като е осигурена и достъпна среда за хора в неравностойно положение до сградата. В резултат на изпълнението на проекта се очаква намаляване на потреблението на енергия и редуциране на енергийните разходи като следствие на повишаване на енергийната ефективност на административната сграда, както и удължаване на нейния жизнен цикъл и подобряване на експлоатационните й характеристики.

Дейностите по цялостно енергийно обновяване (външно и вътрешно) на сградния фонд гарантират, че сградата изцяло ще отговаря на съвременните критерии и стандарти в сферата на строителството и екологията, чрез постигането на определено ниво на енергийна ефективност, съкращаване на енергийните разходи и намаляване на вредните емисии на парникови газове в атмосферата. По този начин проектът косвено ще допринесе и за постигане на по-чиста околна среда и по-добри условия на живот за жителите на територията на Община Благоевград.

 

Related Articles

Нова детска градина в кв. „Малинова долина“ в София отвори врати

Започнаха заниманията на децата в четири групи в новата детска градина в кв. "Малинова долина" в София. Тя е реализирана върху общински имот с...

Стартира рехабилитацията на довеждащия водопровод на с. Брестовица

Рехабилитацията на довеждащия напорен водопровод на с. Брестовица, община Родопи вече може да стартира след като на 16.04.2024 г. „Българският ВиК холдинг“ ЕАД и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ