13 C
Пловдив
събота, май 4, 2024

Готов е STEM центърът в училище в Стара Загора

Училище в Стара Загора спечели проект по Национална програма „Изграждане на училищна STEM среда” в модул „Класни стаи за креативни дигитални създатели“.

Откриването на иновативния образователен център ще бъде в началото на следващата учебна година, но вече са доставени 3D цветен принтер, 18 компютъра, LEGO -роботи Arduino и LEGO комплекти.

Готово е и модерното обзавеждане за замислените от училищния екип 5 зони за трансформация, които са визуализирани в детайлен интериорен проект. Така се реализира концепцията за иновативна образователна среда с използване интерактивни технологии за обучение.

Обособените пространства в STEM центъра ще осигурят подходяща творческа среда с фокус върху природните и инженерните науки, математиката и технологиите, убедени са от училището.

В ОУ „Св. П. Хилендарски“ в Стара Загора вече бе реализиран интериорен проект „Обичам моето училище“, чиято цел бе осигуряване на комфортна и релаксираща учебна среда. Всяка стая има свой дух: избран е цвят, който подхожда с индивидуалния фототапет, изработен в зависимост от предмета, който се изучава в нея. Върху тапетите има вдъхновяващи мисли, позитивни думички, послания и информация от учебния материал.

Фоайетата на трите етажа в училището са оформени като място за почивка. Темата на всяко представя красотата на България. На първия етаж – слънчогледовите полета, на втория – цветята, на третия – Розовата долина и на четвъртия – планините ни.

Related Articles

Община Габрово с кампания „Да превърнем сивото в зелено“

Стартира кампанията на Община Габрово „Да превърнем сивото в зелено” за 2024 г., която се осъществява чрез публично-частни партньорства с гражданите. Чрез инициативата се...

Метрото ще се разшири с две станции в „Люлин“

Обявена е процедура за избор на строител Дружеството на Столична община "Метрополитен" обяви процедура за избор на строител на следващите две станции на метрото. Те...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ