12 C
Пловдив
събота, май 4, 2024

Столична община търси замърсители по строителните обекти

Като етап от изпълнението на мерките за намаляване на замърсяването на въздуха в София, Столична община засилва контрола върху строителните обекти, информират от администрацията.

Зачестяват проверките на строителни обекти и на строителната техника, в това число товарните автомобили, които превозват строителни материали и отпадъци. От началото на годината са направени над 1900 проверки на строителни обекти и са съставени над 400 акта за нередности и замърсяване на зоните около строителните площадки.

От този месец екипи инспектират и качеството на дървата за отопление, които се продават. Направени са 25 проверки на търговски обекти съвместно с регионалната инспекция по горите. Разработен е стандарт за дървата, които се продават за отопление така, че при горене да замърсяват най-малко въздуха с вредни частици.

Related Articles

Метрото ще се разшири с две станции в „Люлин“

Обявена е процедура за избор на строител Дружеството на Столична община "Метрополитен" обяви процедура за избор на строител на следващите две станции на метрото. Те...

КАБ въвежда електронни административни услуги до края на годината

Камарата на архитектите в България започва въвеждане на изцяло електронни административни услуги. Предвижда се до края на годината да има възможност за онлайн кандидатстване...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ