19 C
Пловдив
четвъртък, май 2, 2024

Представят идеите за развитие на емблематичната улица „Иван Вазов“ в Пловдив

На 7 октомври от 19:00 часа на южните стълби на Народна библиотека “Иван Вазов” в Пловдив ще се състои отложеното представяне на историята и варианти за бъдещо развитие на емблематичната улица „Иван Вазов“.

Концепцията ще бъде представена от Главния архитект на Община Пловдив Димитър Ахрянов.

Припомняме, че едно от предложенията за развитието на улицата бе превръщането й в пешеходна зона от площад „Централен” до ул. „Авксентий Велешки”. Идейната разработка вече е направена.

Другият вариант, който се обсъждаше, е направата на споделено преминаване на автомобили и пешеходци. Идеята е да се повдигане паважната настилка и да се направи на едно ниво за пешеходци и автомобили, като има пропускателен пункт.

Related Articles

Подписват споразумения с общините за проекти за близо 36 млн. лв.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова започна подписването на споразумения за финансиране на обекти със средства от държавния бюджет по Инвестиционната...

Добрият пример на Испания: Закон за качеството на архитектурата

Арх.Иняки Карнисеро представи нормативния документ на кръгла маса в София Новият испански Закон за качеството на архитектурата бе представен на кръглата маса „Практикуване на професията...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ