20 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

Удобни кресла, кръгли прозорци и огромно огледало в интериора на кораба за космически туристи

Срещу 250 000 долара всеки любител и търсач на силните преживявания ще може да се повози до космоса на кораба „Юнити“. Наскоро британският милиардер Ричард Брансън представи интериора на салона, в който клиентите ще пътуват. Пътниците на суборбиталния полет ще бъдат разположени в шест синьо-зелени кресла и ще са пристегнати с колани, за да могат безопасно да се наслаждават на гледката навън. За целта са направени 12 кръгли прозореца. Допълнително са изградени още пет прозореца, които са разположени в предната част на машината. Креслата ще бъдат проектирани по размер на всеки пътник, така че на всеки да му бъде комфортно. Пътниците ще могат да разкопчаят в даден момент коланите си и да усетят какво е да си при нулева гравитация. В салона на кораба има и голямо кръгло огледало, което ще позволява на пътниците да се видят в космоса по начин, по който не им се е случвало досега.

Засега компанията има 600 клиенти за пътуването, още 400 души са проявили интерес и са направили запитване. Няма точна дата за първия полет, но се предполага, че Брансън ще бъде част от него.

Корабът, прикачен към по-голям самолет-носител, би трябвало да излети от базата на компанията на Брансън „Върджин галактик“ в Ню Мексико и да се откъсне от носителя си, за да се издигне до ръба на космоса по време на пътуване, което ще трае 90 минути.

В началото на май „Върджин галактик“ проведе успешно първия летателен тест в небето над щата Ню Мексико на своя космически кораб „Юнити“. Машината стартира на височина 15, 2 километра и се отдели от самолета-носител „Ив“. Апаратът осъществи планиращ полет и се приземи на космическото летище в Ню Мексико, като разви скорост от 0,7 Мах.

Related Articles

Представят проекта за ревитализация на Колодрума в Сливен

Община Сливен ще представи проекта за ревитализация на Колодрума на 24 април – сряда. Срещата на кмета Стефан Радев и общинските специалисти с проектанти,...

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да стартира преди края на лятото

Ремонтът на Дунав мост при Русе няма да започне преди края на лятото, за да не се затруднява движението в активния туристически сезон, когато...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ