20 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

Продължава облагородяването на местност „Ормана“ край Ямбол

Община Ямбол продължава дейностите по възстановяване на местност „Ормана“. Районът е почистен, служители на община Ямбол изградиха места за отдих с пейки и маси, предстои да бъдат монтирани и допълнителни съоръжения за почивка и спорт. Използвани са и старите плочи от ремонта на центъра на града, които не са счупени при тяхното премахване, за да бъде изградена пътека към чешмата.

Жителите на Ямбол ще могат да използват и течаща вода в района, благодарение на общите усилия на служителите на Община Ямбол и дарител от града. Проби от водата са дадени към РЗИ-Ямбол, за да бъде установено дали тя е годна и за питейни нужди.

Във връзка с изграждането на спортни игрища за футбол и волейбол в релакс зоната служители на ПГЗ „Христо Ботев“ извършват фрезоване на почвата, преди да бъдат затревени с тревна смеска определените за съоръженията места.

До 15 октомври градската автобусна линия № 11 изпълнява курсове до местността „Ормана“ всяка събота и неделя.

Related Articles

Разполагат контейнери за биоразградими отпадъци в Пирдоп

През месец май Община Пирдоп ще започне поетапно разполагане на кафяви контейнери за зелени и биоразградими отпадъци. За удобство на гражданите на съдовете ще...

Ограничават движението в тръбата за Бургас на тунел „Траянови врата“

Ще се почистват стените и пътната настилка в съоръжението От 20:00 часа във вторник /23 април/ до 6:00 ч. в сряда /24 април/ ще се...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ