12 C
Пловдив
петък, май 10, 2024

Столичният инспекторат проверява строителните обекти за замърсяване

Столичният инспекторат съвместно с районните администрации извършва проверки на строителни обекти в София за замърсяване, съобщиха от общината, като само през септември са инспектирани над 140 обекта. Съставени са 22 акта за установяване на административно нарушение .

Сред най-честите нарушения, които констатират контролните органи и налагат санкции, са липса на устройство за измиване на ходовата част на строителната техника, която излиза от обекта, липса на плътна строителна ограда или частично изградена такава, разполагане на строителни материали на общински площи без разрешение, заемане на тротоари и други общински площи с техника или материали без разрешение, замърсяване и разпиляване на отпадъци около обекта.

Всички тези нарушения водят до замърсяване на околното пространство и пътни платна, както и запрашаване и замърсяване на въздуха.

Най-голям дял от нарушители през септември са установени в районите „Лозенец“, „Триадица“, „Студентски“ , „Подуяне“ и „Витоша“.

Related Articles

Община Троян ще изгражда трасе за колоездене в лесопарк „Турлата“

Идеята за изграждане на трасе за колоездене в Троян е на велоклуб „Troyan Horse“ и общината. Експерти вече огледаха предвидения терен в парк"Турлата", като...

1000 нови паркоместа ще има на Терминал 2 на летище София

Започва строителството на открит паркинг на Терминал 2 на летище София, който ще осигури 1000 нови паркоместа, съобщи заместник-министърът на транспорта и съобщенията Анна...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ