15 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

Смолян стартира проект за рециклиране на битови отпадъци

Община Смолян стартира изпълнението на проект „Въвеждане на добра практика за намаляване количеството на депонираните отпадъци и повишаване информираността и капацитета за рециклиране в Община Смолян“. Той е финансиран от Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020 г., съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР).

Безвъзмездната финансова помощ по проекта е в размер на 376 021,81 лева, от които 319 618,54 лeва – от ЕФРР и 56 403,27 лeва – национално съфинансиране от държавния бюджет.

Продължителността на проекта е 18 месеца.

Основните цели са да се намали количеството депонирани битови отпадъци, да се предотврати образуването на нови и да се увеличи участието на гражданите в разделното им събиране.

Процесът на компостиране ще бъде приложен на практика в 10 училища, чрез доставяне на компостери, които ще служат за събиране на биоразградими растителни отпадъци, с което ще се демонстрира времетраенето и етапите на процеса „компостиране“ под надзора на еко експерт за всяко училище.

Related Articles

МРРБ попълва състава на Съвета за развитие на Югозападен регион за планиране

Министерството на регионалното развитие и благоустройството стартира процедура за избор на представители на икономическия сектор и юридически лица с нестопанска цел (ЮЛНЦ) за общественополезна...

Античният град Хераклея Синтика отвори врати за посетители

„Античният град Хераклея Синтика“ вече е отворен за посетители. Обектът е с впечатляваща визия, след като успешно се изпълни първият етап на проекта, изготвен...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ