20 C
Пловдив
събота, април 27, 2024

След решението на КЗК: Подновяват строителството на стадион „Христо Ботев“

Няма пречки за подновяването на строителството на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив, след като на 1 декември вечерта от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) се произнесоха официално с разпореждане за отказ от образуване на производство. Това стана факт, след като ДЗЗД „Инфра Конструкт груп“ с водещ партньор „Парсек груп”, оттегли жалбата си пред КЗК на 12 ноември.

След разпореждането на КЗК отново има 3-дневен срок за обжалване, но тъй като няма други фирми, веднага след изтичането му може да се пристъпи към подписване на договор и рестарт на строително-монтажните дейности на стадиона. Имаме избран изпълнител и за строителния надзор, който по най-бързия начин ще издаде Акт 11 за размразяване на строителството“, коментира заместник-кметът по строителство Пламен Райчев.

Фирмата, която ще осъществява строителен надзор е ДЗЗД „Контрол-инвест – Стройнорм“ ООД.

Официалното подписване на договорите с избрания изпълнител на строежа ДЗЗД „Колежа“ с водещ партньор ПИМК и с надзорника – ДЗЗД „Контрол-инвест – Стройнорм“, ще бъде в началото на следващата седмица.

Стойността, която предложиха от ДЗЗД „Колежа“ за довършване на стадиона, е 43 657 605.52 лева без ДДС.

Related Articles

Нови компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас

Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас...

Изложба за историята на храм „Св. Димитър“ и благородното дело на пловдивските Димитровци

Изложба, посветена на храм „Свети Димитър“ може да бъде разгледана от днес в централното фоайе на Народна библиотека „Иван Вазов“ в Пловдив. Манастирският комплекс...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ