21 C
Пловдив
четвъртък, май 2, 2024

Русенци ще получават средства от общината за облагородяване на междублокови пространства

Новосъздаденият Фонд „Граждански инициативи“ дава възможност на жителите на Русе да кандидатстват за безвъзмездна помощ до 300 лева, с които да се грижат за междублоковите пространства в града, съобщиха от пресцентъра на общината.

Ресурсът на фонда за 2021 г. е в размер на 20 000 лв. и заявленията на русенци ще бъдат разглеждани и одобрявани до неговото изчерпване.

Желаещите да кандидатстват за финансиране трябва да попълнят документи и да ги входират в Информационния център на Община Русе (пл. Свобода №6).

Кметството ще финансира дейности по озеленяване, оформяне на цветни пространства, боядисване и оформяне на зони за отдих в междублокови пространства. За облагородяването ще бъде предоставен необходимия за целта инвентар – косачка, лопата, мотика, градинска ножица, трион.

Related Articles

Метрото ще се разшири с две станции в „Люлин“

Обявена е процедура за избор на строител Дружеството на Столична община "Метрополитен" обяви процедура за избор на строител на следващите две станции на метрото. Те...

Община Габрово с кампания „Да превърнем сивото в зелено“

Стартира кампанията на Община Габрово „Да превърнем сивото в зелено” за 2024 г., която се осъществява чрез публично-частни партньорства с гражданите. Чрез инициативата се...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ