21 C
Пловдив
понеделник, май 6, 2024

Предстоящо: Форум „Интелигентно финансиране за интелигентни сгради“

Национална кръгла маса за финансиране на инвестиции в енергийната ефективност в България ще се проведе утре – 19.05.2021г.

Инициативата „Интелигентно финансиране за интелигентни сгради“ е част от серията „Форуми за инвестиране в устойчива енергия“, организирани от от Европейската комисия.

Целта е да се повиши информираността на публични и частни заинтересовани страни. А така също и да се стимулира сътрудничеството между тях за разработване на мащабни инвестиционни програми и схеми за финансиране на проекти за енергийна ефективност в България.

Форумът, организиран с подкрепата на проектите BeSMART и SMAFIN по програма „Хоризонт 2020“, цели да постави началото на постоянна платформа за участие на заинтересованите страни в разработването, изпълнението и мониторинга на програми за саниране, енергийна ефективност и ВЕИ във всички икономически сектори.

Специален фокус е поставен върху сградното обновяване

За тази цел ще бъде използван капацитетът на участващите партньори от българска страна – Агенцията за устойчиво енергийно развитие, Камара на строителите в Бъгария, Българската стопанска камара, Националния доверителен Екофонд, УАСГ, Еконолер България, Алианц за енергийна ефективност, Фонд за енергийна ефективност и възобновяеми източници, Столична община и Община Габрово.

Related Articles

АПИ с проект за основен ремонт на над 16 км от пътя Етрополе – Златица

Агенция „Пътна инфраструктура“ кандидатства с проект за реконструкция на над 16 км от път II-37 Етрополе - Златица по Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027....

През тази година: Ремонтират знакови сгради в Стара Загора

Знакови сгради в Стара Загора ще подлежат на ремонт през тази година. Това стана ясно по време на пресконференция дадена от кмета на общината...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ