12 C
Пловдив
петък, май 10, 2024

Правят паркинг за 100 коли в квартал на Бургас

Стартира изпълнението на първия проект по новата общинска програма „Моят град, моят квартал, моята улица“. Това е паркинг за 100 автомобила в междублоково пространство в жилищен комплекс „Меден рудник“. На същото място преди години имаше безразборно поставени незаконни метални гаражни клетки.

Хората единодушно пожелаха именно големия паркинг, който в момента Общината изпълнява със свои средства.

Има още няколко одобрени проекта по същата програма. Те са на различни места в града и изпълнението им е планирано за началото на следващата година. За съжаление, програмата няма как да стартира в голям мащаб, тъй като през 2020-та Община Бургас извърши извънредни харчове за справяне с кризата, причинена от КОВИД-19, най-вече за медицински апарати и консумативи.

„Засега не се приемат нови заявления. Предстои изготвянето и гласуването на бюджет на Бургас за следващата година. Ще следим какви негови параметри ще одобрят общинските съветници и ще ви предупредим при възможност за следващо отваряне на програмата“, уточняват от администрацията на общината.

Related Articles

До средата на май: Пускат всички фонтани във Варна

До 15 май ще бъдат пуснати всички фонтани във Варна, в това число и този на площад „Независимост“. Това докладваха от фирмата, която поддържа...

Тракийският гробнично-култов комплекс „Оструша“ посреща посетители

Тракийският гробнично-култов комплекс „Оструша“ отвори за посетители. Един от най-внушителните комплекси в Долината на тракийските царе ще работи всеки ден от седмицата, а входът...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ