18 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

Организират обществена дискусия за бъдещето на лесопарк „Хисарлъка“

В Кюстендил се организира обществена дискусия за бъдещето на лесопарк „Хисарлъка“, информират от администрацията в града. Събитието се организира от Сдружението по туризъм и ще започне от 17.00 часа в залата на Парк-хотел „Кюстендил“.

На обсъждането са поканени граждани, представители на администрацията и други заинтересовани страни. Акцент ще бъде поставен върху възможностите за подобряване условията за спорт и отдих, опазване на наследството и природната среда, съществуващи рискове и ограничения. Ще бъдат представени идеи на сдружението и последващи стъпки за опазване и развитие на местността.

Паркът е разположен близо до град Кюстендил и обхваща площ от близо 1300 декара. Зоната е любимо място за отдих на жителите и гостите на града. Има няколко еко пътеки, изградени са места за отдих, спортни площадки и съоръжения.

Related Articles

Въвеждат правила за карането на тротинетки в Кюстендил

Децата до 14-годишна възраст няма да могат да карат и ползват тротинетки, а тези до 18 години задължително трябва да бъдат с поставена каска...

Подписват споразумения с общините за проекти за близо 36 млн. лв.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова започна подписването на споразумения за финансиране на обекти със средства от държавния бюджет по Инвестиционната...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ