15 C
Пловдив
петък, май 3, 2024

Общините искат отлагане на новото изчисление на такса битови отпадъци

Сдружението на общините настоява да се отложи въвеждането на новия начин за изчисляване на такса битови отпадъци. Председателят на сдружението Силвия Георгиева припомни пред депутатите от бюджетната комисия, че изчисляването на таксата на база количество отпадък е обвързано с резултатите от преброяването на населението, което ще се проведе през септември, а не както бе първоначално предвидено – през февруари.

Междувременно на първо четене бюджетната комисия взе решение, че общините, които имат безлихвен кредит от държавата, могат да не го погасяват до два месеца след изтичане на извънредната епидемична ситуация заради Covid-19.

Поправката е записана в промените в Закона за мерките и действията при извънредно положение, одобрени на първо четене от водещата комисия.

Related Articles

Конференция за кръговост на отпадъците

На 22 май 2024 г. oт 10:00 до 13:30 ч. ще се проведе онлайн конференция на тема кръговост на отпадъците "Waste Circularity”. Събитието ще...

От 2025 г. в София: Център за приемане на разнородни отпадъци във всеки квартал

Всички 24 района на София ще бъдат обхванати от системата за разделно събиране на опаковки и отпадъчни материали. Тя ще бъде разширена с разполагане...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ